alla kategorier

Hem> Nyheter

What is vacuum packaging

Tid: 2023-03-16Träffar: 36

Vakuumförpackning, även känd som dekompressionsförpackning, är att dra ut all luft i förpackningsbehållaren och försegla den för att upprätthålla en hög grad av dekompression i påsen. Bristen på luft är likvärdig med effekten av låg syrehalt, så att mikroorganismer inte har några levnadsförhållanden, för att uppnå färsk mat och ingen sjukdom. syftet med händelsen. Tillämpningarna inkluderar vakuumförpackning i plastpåsar, aluminiumfolieförpackningar, glasvaror, plast och dess sammansatta materialförpackningar etc. Förpackningsmaterial kan väljas efter typ av föremål. Eftersom frukt är ett färskt livsmedel, genomgår den fortfarande andning, och en hög grad av hypoxi kommer att orsaka fysiologiska sjukdomar. Därför används vakuumförpackningar mindre för frukt.

9. Vakuumpåse 22

Koncept och funktion

Vakuumförpackningar är en förpackning som skyddar produkter från miljöföroreningar och förlänger hållbarheten på livsmedel, vilket kan förbättra produkternas värde och kvalitet. Vakuumförpackningstekniken har sitt ursprung på 1940-talet. Sedan polyester- och polyetenplastfilmer framgångsrikt applicerades på varuförpackningar 1950, har vakuumförpackningsmaskiner utvecklats snabbt.

Inom området för människors liv och arbete finns alla typer av vakuumförpackningar i plast överallt. Lätt, lufttät, fräsch, korrosionsskyddande och rostskyddande plastvakuumförpackning täcker många områden från mat till medicin, stickat, från precisionsprodukttillverkning till metallbearbetningsanläggningar och laboratorier. Den allt bredare tillämpningen av plastvakuumförpackningar har främjat utvecklingen av vakuumförpackningsmaskiner i plast och ställt högre krav på dem.

Vakuumförpackningens mekanism: syftet är att minska syrehalten i förpackningen, förhindra mögel och försämring av den förpackade maten, bibehålla färgen och doften på maten och förlänga hållbarheten.

Vakuumförpackningens huvudsakliga funktion är att ta bort syre för att förhindra att maten försämras. Principen är relativt enkel, eftersom matförstöring främst orsakas av mikroorganismers aktiviteter, och för att överleva de flesta mikroorganismer (som mögel och jäst) krävs syre. Ja, och vakuumförpackningar använder denna princip för att ta ut syret i förpackningspåsen och matcellerna, så att mikroföremålen förlorar sin "överlevnadsmiljö". Experiment har visat att: när syrekoncentrationen i förpackningspåsen är ≤1 % kommer mikroorganismernas tillväxt och reproduktionshastighet att sjunka kraftigt, och när syrekoncentrationen är ≤0.5 % kommer de flesta mikroorganismer att hämmas och sluta föröka sig. (Obs: Vakuumförpackningar kan inte hämma tillväxten av anaeroba bakterier och matförsämring och missfärgning orsakad av enzymreaktioner, så det måste kombineras med andra hjälpmetoder, såsom kylning, snabbfrysning, uttorkning, högtemperatursterilisering, strålsterilisering , mikrovågssterilisering, saltbetad etc.)

Förutom att hämma tillväxt och reproduktion av mikroorganismer har vakuumdeoxygenering en annan viktig funktion för att förhindra livsmedelsoxidation. Eftersom fet mat innehåller en stor mängd omättade fettsyror, oxideras de av syre, vilket gör att maten smakar och försämras. Dessutom gör oxidation också mat Förlusten av vitamin A och C, de instabila ämnena i matfärgen påverkas av syre, vilket gör färgen mörkare. Därför kan syreavlägsnande effektivt förhindra mat från att försämras och behålla dess färg, arom, smak och näringsvärde.

9. Vakuumpåse5

Huvudfunktionen hos vakuumluftfyllda förpackningar är inte bara funktionen för syrekonservering, utan också funktionen av antitryck, luftblockering och färskhållning. Det kan effektivt behålla den ursprungliga färgen, doften, smaken, formen och kvaliteten på maten under lång tid. näringsvärde. Dessutom är många livsmedel inte lämpliga för vakuumförpackning utan måste packas med vakuumuppblåsning. Såsom krispig och ömtålig mat, mat som är lätt att agglomerera, mat som är lätt att deformera och tappa olja, mat med vassa kanter eller hög hårdhet som kommer att punktera förpackningspåsen etc. Efter att maten är vakuumförpackad ökar uppblåsningen trycket inuti förpackningspåsen är starkare än atmosfärstrycket utanför förpackningspåsen, vilket effektivt kan förhindra att maten krossas och deformeras under tryck utan att påverka utseendet och tryckdekorationen på förpackningspåsen.

Vakuumluftfyllda förpackningar fylls med kväve, koldioxid, syrgas eller en blandning av två eller tre gaser efter vakuum. Kvävgasen är en inert gas, som fungerar som en fyllning för att upprätthålla ett positivt tryck inuti påsen för att förhindra att luften utanför påsen kommer in i påsen och skydda maten. Kvävedioxid kan lätt smältas in i fetterna eller vattnet, och den lätta kolsyra som frambringas av denna smältning begränsar vissa mirkobiala ämnen som mögel och förruttnande bakterier. Dess syre kan hämma tillväxten och reproduktionen av anaeroba bakterier, hålla frukt och grönsaker fräscha och färgglada, och hög koncentration av syre kan hålla färskt kött ljusrött. Fräschheten hos frukt och grönsaker förlorar inte näring.

Tillämpningsområde

1. Konserverade produkter: korv, skinka, bacon, saltad anka, etc.

2. Inlagda grönsaker: inlagd senap, torkad rädisa, kålrabbi, kimchi osv.

3. Sojaprodukter: torkad tofu, vegetarisk kyckling, bönpasta osv.

4. Tillagade matprodukter: stekt kyckling, stekt anka, nötkött med sås, stekt mat, etc.

5. Enkelmat: ris, våta snabbnudlar, kokta grönsaker, etc.

6. Mjuka burkar: bambuskott i klart vatten, frukt i sirap, åttaskattsgröt osv.

Föregående: Linyi Zhuli Packing Materials Co., Ltd. kommer att delta i THAIFEX-utställningen som hålls i Bangkok, Thailand 23-27 maj.

Nästa: Vad är stand up pouch

Heta kategorier