alla kategorier

Hem> Nyheter

Vad är stand up pouch

Tid: 2023-03-16Träffar: 20

En ståpåse, även känd som en Doypack (varumärke förknippad med en påse), är en flexibel förpackning som kan stå upprätt på basen för visning, förvaring och användning. Det är en typ av plastpåse, men den har också ibland egenskaperna hos en plastflaska. Doypacks används vanligtvis i pulveriserade eller drickfärdiga drycker. Botten på ståpåsen är vadderad för stöd för visning eller användning.

1.3 sies förseglingspåse

De kan fyllas aseptiskt eller på konventionella förpackningslinjer.

historia

Leon och Louis Doyen gjorde det tidiga arbetet med ståpåsen i Frankrike. Louis Doyen var president för Thimonnier Company, som handlade under handelsnamnet "Doypack" (från DOY och "PACK ageing").

Under 1980- och 1990-talen ökade utvecklingen av material, designval och utrustning. För närvarande är det en mycket använd form av förpackning.

3. påse med platt botten (2)

konstruktion

Flexibla påsar är vanligtvis gjorda av flera lager av material: olika plastfilmer, papper, folie, etc. Påsarna är ofta tryckta med kraftfull grafik eller har ibland etiketter. Dessa material måste ha speciella värmeförseglingsegenskaper för att kunna omvandlas till påsar.

De vanligaste väskorna har en bottenkil för att skapa en "W"-form som öppnas för att möjliggöra en platt botten. Ibland används även sidokilar. Flera designalternativ erbjuds.

Vanliga är hällpipar och återförslutbara dragkedja.

Föregående: Vad är vakuumförpackning

Nästa: Vad är flexibel förpackning

Heta kategorier